diumenge, 8 de juny del 2008

Llom a l'asturiana

Amb el permís de Vicenç, avui us mostrerem una manera de fer llom a l'asturiana.

Ingredients:
  • patata
  • poma
  • sidra
  • llorer
  • llom de porc tallat ben finet
  • farina per arrebossar
  • oli d'oliva
  • prunes seques i orellanes
Es tallen les patates a làmines, i es posen a una cassola de fang amb una mica d'oli d'oliva (que no cobreixi totes les patates) i es posa a coure a foc molt lent. Quan comenci a fer xup-xup, s'afegeix una mica de sidra. Anirem afegint sidra repetidament, de manera que les patates quedin sempre cobertes. Les patates han d'estar una bona estona a la cassola, ben bé mitja hora. Arrebossem el llom per la farina i el fregim en una paella, sense que quedi completament cuit del tot, s'acabarà de coure a la cassola de fang. Reservem el llom. Pelem la poma i en teiem el cor i la tallem també a làmines i el fregim en la mateixa paella que hem fet servir pel llom. Un parell de minuts es suficient per estovar les pomes. Reservem les pomes. Quan veiem que la patata ja comença a estar toveta, afegim el llom i la poma a la cassola i he deixem coure tot 10 minuts més. Afegim també les prunes seques. I ja està! Abans de servir posem un parell o tres de fulles de llorer. Si ho deixem reposar una estona encara tindrà millor gust.



Cançó blava: http://www.youtube.com/watch?v=qlWxccwNqhw&feature=related
Fotografia perla: http://farm2.static.flickr.com/1233/1005275095_4b43c1cd7c.jpg?v=0



Coming soon... Vietnam central!